Het Paul Verweel Sportfonds staat voor gelijkheid voor jeugd in de sportwereld. Met behulp van het fonds worden ruim duizend kinderen per jaar geholpen met de aanschaf van sportkleding of sportmaterialen. Het Paul Verweel Sportfonds is trots op wat het betekent voor de Utrechters en we laten graag zien wat er in de stad gebeurtDaarom zijn wij in gesprek gegaan met verschillende partners en gebruikers van het fonds. 

We gingen langs bij Jamil Chami. Sinds kleins af aan was hij al geobsedeerd met Taekwondo. Hij vond de sport niet alleen leuk, hij was er zelfs heel erg goed in. Jamil is meervoudig Nederlands kampioen en eenmalig wereldkampioen Taekwondo. Dat is zeker iets om trots op te zijn. Hij wilde zijn kennis overbrengen op de volgende generaties en om deze reden gaf hij een paar clinics en workshops. Die bevielen zowel hem als de kinderen zo goed, dat hij besloot een eigen vereniging op te zetten genaamd; Tjamie Sports. 

Jamil ziet graag dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te sporten, gelijkheid staat in dat geval bij hem voorop. “Ik heb een fantastische groep kinderen. Je ziet heel veel diversiteit in mijn groep. Er zijn veel verschillende achtergronden, het is een combinatie van alles. Je ziet ook rijk en arm door elkaar. Maar het allerbelangrijkste bij mij is dat iedereen gelijk is.” 

Bij Tjamie Sports heerst er een goede cultuur. Dit komt ook mede door de instelling van Jamil. Je ziet aan alles dat hij het geluk van de kinderen voorop stelt. “Ik ben niet iemand die alleen maar op de centjes uit is. Het is natuurlijk wel mijn brood, dat lesgeven en kickboksen. Maar als ik in mijn omgeving een jongen of een meisje zie die er de middelen niet voor heeft dan laat ik hen gratis sporten. Ik ga die kinderen niet afwijzen om bij mij te komen sporten, maar als er een mogelijkheid is om financieel te ondersteunen is dat alleen maar mooi meegenomen.”  

Zoals al eerder is aangegeven vindt Jamil gelijkheid in zijn vereniging een belangrijk aspect. Door scherp te blijven kan hij verschillende signalen oppikken. Gelukkig lukt dat heel goed bij Tjamie Sports. “Wij als professionals zien toch wel wanneer iemand het niet zo breed heeft, ook al willen we natuurlijk niet oordelen maar soms zie je gewoon wanneer iemand het wat minder heeft. Daarom is gelijkheid bij ons ook zo belangrijk. Als je zo’n groep ziet staan denk je soms ook dat het mede mogelijk gemaakt wordt door het Paul Verweel Sportfonds. Zonder dat hadden verschillende kinderen hier misschien niet kunnen sporten.” 

Kortom, wij van het Paul Verweel Sportfonds zijn heel dankbaar om te zien wat het fonds betekent voor de mensen die het echt nodig hebben. Verder willen we Jamil bedanken voor het leuke gesprek. We hopen van harte dat ze in de toekomst nog heel veel mensen op deze manier kan helpen.  

Translate »