Het Paul Verweel Sportfonds staat voor gelijkheid voor jeugd in de sportwereld. Met behulp van het fonds worden ruim duizend kinderen per jaar geholpen met de aanschaf van sportkleding of sportmaterialen. Het Paul Verweel Sportfonds is trots op wat het betekent voor de Utrechters en we laten graag zien wat er in de stad gebeurtDaarom zijn wij in gesprek gegaan met verschillende partners en gebruikers van het fonds. 

Op bezoek bij Viktor Peters hebben we het over het Paul Verweel Sportfonds gehad, maar ook over Paul Verweel zelf. Viktor, een buurtsportcoach die actief is bij SportUtrecht, kende Paul persoonlijk. Viktor was erbij toen het Paul Verweel Sportfonds werd gelanceerd. Een grote eer vond Viktor, vooral omdat hij weet hoeveel Paul deed voor de kinderen. 

Naast buurtsportcoach is Viktor ook nog actief bij voetbalclubs V.V. De Dreef en Vechtzoom. Hij ziet met eigen ogen wat het fonds met de kinderen doet en Viktor vindt het fijn om te zien dat de sportspullen op de juiste plek terecht komen. Het mooiste aan het fonds is voor hem toch dat er zo veel kinderen blij mee gemaakt kunnen worden. 

Viktor schrikt soms nog wel van de situaties van bepaalde kinderen. “Ik kom kinderen tegen op de voetbalclub en zij kunnen bijvoorbeeld geen voetbalshirt of voetbalschoenen betalen. Soms hebben kinderen voetbalschoenen van maat veertig en hebben eigenlijk maat 38 nodig. Als je dan door middel van het Paul Verweel Sportfonds kan zorgen dat de sportattributen bij de aanvragers terecht komen, is dat toch mooi. Voor sommigen is dit het verschil tussen wel en niet sporten.” 

Wat Viktor heel fijn vindt aan het fonds is dat er zo veel kinderen geholpen kunnen worden, maar zelf vindt hij de momenten waarop hij kan zien wat het met een gezin kan doen toch ook heel mooi. 

“Wanneer je de ouders ziet en dat ze denken van: ‘wauw, ik kan het tenue nu wel betalen voor mijn zoon of voor mijn dochter.’ Dat is eigenlijk het mooiste moment.” 

Kortom, wij van het Paul Verweel Sportfonds zijn heel dankbaar om te zien wat het fonds betekent voor de mensen die het echt nodig hebben. Verder willen we Viktor bedanken voor het leuke gesprek. We hopen van harte dat ze in de toekomst nog heel veel mensen op deze manier kan helpen.

Translate »