Het Paul Verweel Sportfonds staat voor gelijkheid voor jeugd in de sportwereld. Met behulp van het fonds worden ruim duizend kinderen per jaar geholpen met de aanschaf van sportkleding of sportmaterialen. Het Paul Verweel Sportfonds is trots op wat het betekent voor de Utrechters en we laten graag zien wat er in de stad gebeurt. Daarom zijn wij in gesprek gegaan met verschillende partners en gebruikers van het fonds.

Nu mochten we op bezoek komen bij Wenda Koolhaas, filiaalmanager bij de Bristol in Overvecht. Ongeveer een jaar geleden is ze hier komen werken, na eerst in Rotterdam gewerkt te hebben bij een ander filiaal. Voordat ze in Utrecht terechtkwam had ze nog niet gehoord van het Paul Verweel Sportfonds, maar daar zou snel verandering in komen.

Wanneer ik vroeg wat ze van het Paul Verweel Sportfonds vond gaf ze een positief antwoord: “Het is fijn dat mensen dan toch gewoon spullen kunnen kopen. Mensen kunnen aan nieuwe spullen komen zonder zelf in benarde situaties terecht te komen. Ik ben zeker voorstander van zo’n fonds, dus is het mooi om te zien dat het mensen op een bepaalde manier kan helpen.”

Zelf vindt Wenda het fijn dat er in haar winkel zo veel gebruik wordt gemaakt van het fonds. Ze ziet dat het fonds toch wel wat teweegbrengt bij sommige gezinnen. “Ik zie dat ouders er ontzettend blij mee zijn. Bij de kinderen merk ik dat ook, ze kunnen bijvoorbeeld net die ene Adidas schoen kopen of dat nieuwe Puma truitje. Dat vind ik persoonlijk hartstikke leuk om te zien.”

Wenda hecht zelf veel waarde aan een helpende hand en laat dat ook blijken. “Als je hulp kan krijgen van verschillende instanties, maak daar gebruik van! Het zou iedereen kunnen overkomen en als je een helpende hand aangeboden krijgt, pak hem aan en maak er gebruik van!”

Kortom, wij van het Paul Verweel Sportfonds zijn heel dankbaar om te zien wat het fonds betekent voor de mensen de het echt nodig hebben. Verder willen we Wenda bedanken voor het leuke gesprek. We hopen van harte dat ze in de toekomst nog heel veel mensen op deze manier kan helpen.

Translate »