Het Paul Verweel Sportfonds staat voor gelijkheid voor jeugd in de sportwereld. Met behulp van het fonds worden ruim duizend kinderen per jaar geholpen met de aanschaf van sportkleding of sportmaterialen. Het Paul Verweel Sportfonds is trots op wat het betekent voor de Utrechters en we laten graag zien wat er in de stad gebeurt. Daarom zijn wij in gesprek gegaan met verschillende partners en gebruikers van het fonds.

Deze keer gingen we op bezoek bij Jamna Ghoula. Jamna richtte in 2017 stichting Overfit op; een sportclub in de Utrechtse wijk Overvecht. Jamna vertelt vol enthousiasme over hoe het fonds kinderen helpt en daarmee ook de ouders van die kinderen. Het belangrijkste vindt ze dat iedereen gelijk is wanneer ze lesgeeft. “Kinderen kijken toch naar elkaar en de ene heeft betere kickboksspullen dan de ander. Dan is het toch mooi dat ze nieuwe spullen kunnen kopen en allemaal dezelfde kickbokshandschoenen hebben. De kinderen voelen zich dan allemaal hetzelfde, niemand is minderwaardig in de groep. Daarom ben ik blij met dit fonds voor de mensen die het wat minder hebben.”

Als we Jamna vragen wat het betekent voor de kinderen die bij haar sporten en de ouders van die kinderen zegt ze dat het heel veel betekent voor hen. Ze kan zich zelf ook goed verplaatsen in de situaties van de ouders omdat ze het zelf ook niet altijd even makkelijk heeft gehad. “Ik heb ook tijden gehad dat ik het moeilijk had. Ik was zelf ook altijd heel blij als ik iets kon krijgen. Ik denk echt dat het een verademing voor de portemonnee is voor de ouders.”

Ook ziet Jamna graag de lach op het gezicht van de kinderen wanneer zij aan het sporten zijn. “Voor mij als trainer is het ook mooi om te zien dat de kinderen blij zijn met nieuwe spullen. Ze komen blij aan bij mij en dat vind ik echt heel erg leuk.” Niet alleen de gebruikers van het fonds profiteren van de voordelen, maar Jamna zelf ook. Soms helpt ze de ouders met de aanvragen bij het fonds en dat doet ze met alle liefde. “Het geeft mij een gevoel dat ik iets voor iemand kan betekenen en dat geeft me energie.”

Kortom, wij van het Paul Verweel Sportfonds zijn heel dankbaar om te zien wat het fonds betekent voor de mensen die het echt nodig hebben. Verder willen we Jamna bedanken voor het leuke gesprek. We hopen van harte dat ze in de toekomst nog heel veel mensen op deze manier kan helpen.

Translate »